Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

photoshop da Bir Gölge Oluşturmak

photoshop da  Bir Gölge Oluşturmak Empty photoshop da Bir Gölge Oluşturmak

Mesaj tarafından ByGizemLi. Cuma Mart 14, 2008 9:14 pm

Bu derste bir gölge çalışması yapacağız. . Western filmleri hatırlarsınız, kovboylar güneşin önünde dururlar ve gölgeleri bize doğru yansır ya hani. Yapacağımız çalışma da böyle bir şey olacak.

Haydi başlayalım.

1. Yeni bir döküman oluşturun, ölçüleri: 500 x 200 olsun...

2. Şimdi ona iyi bir arka plan gerekiyor. Ben #d6d6d6 renginden beyaza doğru gradient kullanıyorum.

3. Şimdi yeni bir layer oluşturalım ve fontunuzu seçin, bir yazı yazın. Ben bir logo ekledim ayrıca. Örneğin:

photoshop da  Bir Gölge Oluşturmak 1

4. Şimdi layer'i dublicate yapın (bir kopyasını oluşturun), CTRL + J. Şimdi birbirinin aynı iki layer oldu.

5. Edit > Transform > Flip Vertical menüsüne gidin. Şimdi aynı olan layerlerden biri ters çevrilmiş oldu.

6. Taşıma aracına tıklayın (Kısa yolu: V), sonra ters çevirdiğiniz layer'i diğerinin en alt kısmına kadar çekin.

photoshop da  Bir Gölge Oluşturmak 2

<p>7. Layer 2'nin saydamlık ayarını % 10 - % 30 arası bir şey yapın. Aşağıdaki gibi görünecektir:

photoshop da  Bir Gölge Oluşturmak 3

8. Edit > Transform > Skew seçin ve alt kısımlarından sağa ve sola genişletin, sonra ENTER'a basın. Aynen şöyle:

photoshop da  Bir Gölge Oluşturmak 4

İşte! yeni gölgemiz tamamlandı. Yansımasının tam ve dengeli olması için Skew işlemini biraz daha uygulayabilirsiniz.

photoshop da  Bir Gölge Oluşturmak 5
ByGizemLi.
ByGizemLi.
WebMaster
WebMaster